Afgelopen nacht is er rookvorming geweest in onze werkplaats en moest de brandweer ter plaatse komen om de situatie veilig te stellen. De bron van deze rookvorming is een oudere accu uit 2012 geweest die erg heet is geworden. Hierdoor is er in de fire containment container brand ontstaan. Dit is een container waar onze accu’s veilig in kunnen worden opgeslagen. De fire containment container heeft gelukkig zijn werk gedaan en de brand in de container gehouden, waardoor er enkel rook buiten deze container ontwikkelde. De accu uit 2012 wordt regelmatig gebruikt tijdens evenementen met oude boten en heeft tijdens de afgelopen jaren nog nooit problemen gehad. Echter weten we dat dit soort accu’s licht ontvlambaar zijn en kan een kleine foute aansluiting hier al voldoende voor kan zijn. Omdat dit bij ons bekend is hebben we dan ook veiligheidsmaatregelen getroffen door de accu’s op te slaan in de fire containment container. We zijn nu druk be om dit soort incidenten met overjarige accu’s in de toekomst niet meer voor te laten komen.

De brandweer is zo snel mogelijk naar onze werkplaats gekomen en heeft hier deze fire containment container uit de werkplaats weggehaald om deze veilig te kunnen blussen en vervolgens onderzoeken.

Ons team is uiteraard geschrokken van het incident en is zo snel mogelijk naar de D:Dreamhall gekomen om een plan op te stellen van wat er nu moet gebeuren en om de oorzaak te analyseren. We zijn erg blij dat er geen schade aan onze boot is en dat iedereen ongedeerd is gebleven. Dat is voor ons het belangrijkste.

De accu van de 2018 Solar boat is bij het incident ook ernstig beschadigd geraakt doordat deze in deze zelfde container zat. Het is dus belangrijk voor het team om gelijk om te schakelen en zich te focussen op het produceren van een nieuwe energybox zodat we deze kunnen gebruiken tijdens onze race a.s. vrijdag in Purmerend. Daarnaast is het team nog bezig met de schade van afgelopen week aan de boot te herstellen. Een drukke en veeleisende periode waar het op puur teamwork aankomt dus.

Laatste Blogitems