Ontmoet Alexander Verhoeven,

Alexander is geboren in Malle, België. Van zijn tweede tot zijn vijfde in Shibuya, Tokio (Japan) gewoond waar hij internationale school heeft gezeten. Hierna verhuisde Alexander terug naar België om uiteindelijk zijn middelbare school diploma te halen op de Europese School te Mol.

Iets meer dan vier jaar geleden is Alexander naar Delft verhuisd om hier Civiele Techniek te gaan studeren. Hij koos voor Civiele Techniek vanwege zijn liefde voor treinen en spoorbanen. Na cum laude zijn bachelor te hebben afgerond, is Alexander begonnen aan zijn master Structural Engineering. In deze master focust hij zich op het ontwerpen van slanke constructies, verbindingen en materiaal kennis.

Alexander is bij het TU Delft Solar Boat Team gekomen omdat hij graag een jaar iets anders wilde doen dan studeren, maar wel nuttig wilde besteden. Na het zien van de testen van het TU Delft Solar Boat Team bij DSR Proteus-Eretes wist Alexander het zeker, hij wilde bij het TU Delft Solar Boat Team. Hij kon alleen maar dromen van de efficiëntie van de boot.

Dit jaar wilt Alexander als Structural Engineer het team helpen met het winnen van de Solar Sport One competitie door het maken van een winnende romp. Dit jaar is hij verantwoordelijk voor de sterkte en stijfheid van de boot dat voor het eerst conform de gedachte van probabilistisch ontwerpen en de Eurocode gaat. De boot is namelijk zeer fragiel doordat zij over het algemeen slechts één enkele laag carbon voor de binnenhuid en één enkele laag voor de buitenhuid bevat. Enkel waar nodig zijn er versterkingen toegepast en uitsparingen gemaakt waar mogelijk. Met zijn ervaring bij de Matcie van Proteus wil hij ook tijdens productie hoge kwaliteit leveren. Dit resulteerde tot nu toe in een romp en dek die groter en even licht is als de afgelopen jaren.

Naast zijn tijd bij het TU Delft Solar Boat Team speelt Alexander nog af en toe op het orgel. In zijn jeugd heeft hij hiervoor op de muziekschool gezeten. Daarnaast heeft hij een grote passie ontwikkelt voor roeien. Hij heeft inmiddels tweemaal de skiffbokaal gewonnen!

 

Laatste Blogitems