Afgelopen maandag heeft onze boot schade opgelopen tijdens het testen van de top speed. Terwijl we 50 kmph vlogen, kwam er plotseling een te grote kracht op ons nieuwe achter-stuursysteem waardoor onze achterstrut 90 graden draaide.
Hierdoor kwam er zoveel kracht op de strut dat dit een scheur veroorzaakte in de romp en het verliezen van onze draagvleugel op 40 meter diepte. Door de scheur in de romp kon water de romp in komen waardoor de energybox en elektromotor ook beschadigd raakten.
Bij ons team ging de switch meteen om: we doen er alles aan om de boot zo snel mogelijk weer te repareren zodat we over 8 dagen weer mee kunnen doen aan de eerst volgende race. Ons team werkt in shifts, dag en nacht, om de romp te repareren bij onze partner Rondal.com / Royal Huisman en de rest van de systemen in werkplaats in de hal te repareren en herontwerpen.


Met teamwork komen we hier nog beter uit! Ons stuursysteem is nieuw en bij een boot zoals dit kunnen dit soort dingen gebeuren. Door hard te werken kunnen we voorkomen dat dit nog een keer gebeurt!

Laatste Blogitems