Ik ben Casper, de chief engineer van het team. Eerder dit jaar schreef ik over de transitie van concept tot ontwerp. Nu, een aantal maanden later, is het ontwerp niet alleen te vinden op onze computers maar staat ze te schitteren in de werkplaats. De boot is zelfs zover geassembleerd dat het eerste badder moment snel een feit zal zijn. Met het beëindigen van deze intensieve fases waar ons concept werkelijkheid geworden is, is het nu tijd voor de belangrijkste en meest leuke fase van het jaar, de testfase.

De testfase is ontzettend belangrijk. Piloot, boot en het team worden hier getraind, geoptimaliseerd en voorbereid voor de opkomende uitdagingen dit jaar. De piloten moeten de boot helemaal onder de knie krijgen, hoe de boot reageert en hoe verschillende type races te winnen. De boot moet op elk aspect worden geoptimaliseerd. Dit reikt van zo efficiënt mogelijk opstijgen tot het goed hanteren van verschillende golven. Tot slot moet het strategie team betrouwbare data van de boot weten voor alle mogelijke weersomstandigheden om de hoogst mogelijke snelheid te behalen gedurende onze competities.

The hamvraag is nu natuurlijk: hoe doen we dit? Voordat ik deze vraag beantwoord moet je zijn opgevallen dat we te maken hebben met vier grote karweien: Piloot training, optimaliseren van de boot, verkrijgen van betrouwbare data en het voorbereiden van het strategie team.

Elk jaar maken we een gedetailleerd test plan welke onderverdeeld kan worden in 4 sub-fases. Eerst wordt in de werkplaats gecheckt of alle elektronische en mechanische systemen werken en zal een rondje om de boot gemaakt worden om alles onderdelen te checken. Dit noemen we droogtesten. Hier komen de eerste natte testen. Hierin zullen de eerste watermeters gemaakt worden en zullen de piloten hun eerste liefde voor de boot vergaren. Als derde zal de boot dan daadwerkelijk gaan vliegen en zal het vlieg gedrag geoptimaliseerd worden. The testfase zal eindigen met het race ready maken van de boot gedurende de race performance testen. In deze fase zullen de piloten, boot en strategie team op zelf nagebootste race tracks oefenen .

Als hoofd van test fase zorg ik er voor dat alle testen nuttig zijn en goed uitgevoerd, al het nodige getest wordt, piloten en strategie team beiden goed voorbereid zijn voor hun uitdagingen, alle nodige data verkregen is en dat de boot goed onderhouden wordt.

Van concept tot ontwerp tot realiteit. De laatste dingetjes worden nu geassembleerd en ze kan niet wachten het water in te gaan. Het is aan de test fase om de limieten te vinden in efficiëntie, manoeuvreerbaarheid en golf gedrag en dit in ons voordeel te gebruiken om in juli en augustus onze doelen daadwerkelijk te halen.

Laatste Blogitems